header

Ik ben op m´n 12de begonnen met drums spelen op een geleend drumstelletje van Hans Peter de Ruiter, nam les bij Fred Vogels en al gauw speelde ik in bandjes van de muziekschool en begeleidde de musicals op de middelbare school.

Na het afronden van het VWO heb ik een jaartje aan de universiteit gestudeerd, daarna toch besloten te kijken hoe ver ik kon komen in de muziek en ben de jazzopleiding aan het conservatorium in Enschede (ArteZ) gaan doen. Daar heb ik gestudeerd bij Hans Dekker, Danny Sahupala, René Koenen, Nippy Noya (percussie) en diverse gastdocenten, waaronder John Engels. In 1997 ben ik afgestudeerd als Docerend Musicus en in 1998 als Uitvoerend Musicus.

Sinds die tijd verdien ik mijn brood als zelfstandig muzikant en heb daarbij altijd lesgegeven op diverse muziekscholen. Sinds een jaar of 7 heb ik mijn eigen drumschool in Deventer. Ik geef les in pop/jazz/rock/latin- en wereldmuziek en ben bandcoach. Verder speel ik in een aantal vaste jazz- en popbands en laat me inhuren voor freelance-klussen.
De afgelopen jaren heb ik gespeeld en getourd met jazzcoryfeen als Teddy Edwards, Jan Akkerman, Charlie Mariano (held!), Jan Wessels, Nippy Noya, Madeline Bell, Rosa King, Cor Bakker, Typhoon, Benjamin Herman, Humphrey Campbell, Erin Dickens, Wouter Hamel en Ack van Rooijen.
Je kunt me beluisteren op een groot aantal cd’s, o.a. met het Andrew Read Trio, MOSQUITO en het JazzArt Orchestra.

Welkom op m’n website!

Erik

handtekening